Nethdd
Image default
Home and Garden

Wat is het verschil tussen plakplastic en plakfolie?

Bij de ene webshop kun je plakfolie kopen, bij de andere plakplastic. Voor klanten is dit soms verwarrend want wat is plakfolie precies en wat is plakplastic precies? Zit er verschil tussen beide folies en zoja, wat zijn dan de verschillen?

Verschil tussen plakplastic en plakfolie

Het antwoord op de vraag wat is het verschil tussen plakplastic en plakfolie? Is eigenlijk eenvoudig te beantwoorden. Er is namelijk geen verschil. Het zijn gewoon verschillende Nederlandse benamingen voor exact hetzelfde product. Er zijn nog veel meer benamingen voor plakfolie. Zo noemen sommige mensen het zelfklevend folie, kleeffolie of raamfolie. Statisch raamfolie valt echter niet onder plakplastic of plakfolie omdat deze niet met een lijmlaagje aan ramen hecht. De plakfolies doen dat dus wel. De bovenkant van plakfolie lijkt van papier maar dat is het niet. Het is geen behang met een zelfkleeflaagje. De bovenkant is van pvc. Voordeel is dat het hierdoor ook bestand is tegen een beetje nattigheid. Het is niet zo dat je het folie hierdoor in je badkuip of in de gootsteen kunt plakken hoor. Maar bijvoorbeeld wel op de stenen muur achter je bad of achter je gootsteen. Het plakken van folie op meubels zoals keukens, badkamers en deuren is een goedkope manier van renovatie. Je kunt hele woningen heel mooi maken want de keuze in plakfolie is echt reuze.

Kan plakfolie ook op ramen?

Plakfolie kan ook op ramen geplakt worden. Maar kijk dan even goed dat je niet folie specifiek voor interieurs koopt want die zijn niet zo licht doorlatend. Die eigenschappen heeft raamfolie wel. Raamfolie werkt bovendien goed tegen inkijk en ziet er erg speels en gezellig uit. Wil je nader kennis maken met de diverse soorten folie die er bestaan? Ga dan eens naar Plakfoliewebshop.nl. Daar vind je raamfolie tegen inkijk, plakfolie voor meubels en raamfolie tegen de zon en warmte van buiten. Ook isolerende folies tegen de kou zijn daar te koop.