Nethdd
Image default
Food and Drink

Een tafelzeil die je gewoon kunt wassen? Ze bestaan!

Een tafelzeil die je gewoon kunt wassen als ie vies is? Jazeker die bestaan hoor! Dat zijn gecoate tafelkleden. Dat is dus eigenlijk een tafelkleed gemaakt van katoen of linnen en deze is voorzien van een coating. Die coating zorgt ervoor dat het tafelkleed dezelfde eigenschappen gaat krijgen als plastic tafelzeil al heeft. Zo kun je vlekken heel makkelijk met een vochtig doekje verwijderen en als er een vol glas drinken omgaat, blijft de sap of de drank op het kleed liggen. Het trekt er dus niet in, en de drank komt dus ook niet op tafel terecht. Dit kan heel belangrijk zijn als je bijvoorbeeld een onbehandelde houten tafel hebt, en je graag een wijntje drinkt. Wijn is echt funest voor een onbehandelde tafel. Kringen zie je er direct in. Dus in dat geval zou een tafelbedekking helemaal niet zo’n gek idee zijn.

Waarom voor een wasbaar tafelzeil kiezen?

Als een gecoat tafelkleed dezelfde eigenschappen heeft als een gewoon tafelzeil. Waarom zou je dan voor een gecoate gaan als deze vaak eens zo duur zijn? Nou, dat zullen we je vertellen. Gewone tafelzeilen zijn gemaakt van pvc. En dat zie je. Voor de meeste mensen is dat geen probleem. Maar er zijn ook genoeg mensen die zeggen; ik wil best die voordelen van tafelzeil hebben, maar ik vind een plastic kleed op tafel gewoon niet mooi. De gecoate varianten lijken veel meer op een echt tafelkleed van linnen, van katoen of andere stoffen. Je ziet eigenlijk ook niet eens dat er een beschermende coating op zit. Maar dat is wel zo. De meeste tafeltextiel is zelfs twee keer behandeld met de desbetreffende coating. Zo kun je na het eten met een doekje en sopje je tafelkleed schoon maken. Heb je het idee dat na een aantal dagen je je tafelkleed toch wilt wassen? Dan kan dat! Op 30 graden mag je het namelijk wassen. Doe dit niet te vaak. Want bij elke wasbeurt slijt er een beetje coating van je tafellaken af. Zo zal uiteindelijk je tafelkleed niet meer waterdicht zijn. Maar voorlopig zul je er veel plezier van hebben!

 

Gecoat tafelkleed kopen

Een gecoat tafelkleed vind je bij Hiptafelzeil.nl in deze hippe winkel vol met leuke printjes voor op jouw tafel zul je altijd wel iets vinden dat bij jouw interieur en woon beleving past. Hiptafelzeil snijd tafelzeil op maat en dat is erg prettig want nadat je even de lengte van je tafel opmeet, kun je direct aangeven hoelang je je kleed wilt hebben en zie je ook gelijk de prijs die daarbij hoort. Met hun snelle service heb je vaak de volgende dag al een mooi fris tafelkleed op tafel liggen. Ideaal dus voor als je veel keuze wilt hebben en snel je aankoop in huis wilt hebben!